#StandWithNRF

Ik erger me verschrikkelijk hoe de wereld Afghanistan de rug toekeert. Veel gehoorde kreten zijn: ‘De Afghanen vechten niet voor hun land’ en er word dan al snel de vergelijking gemaakt met Oekraïne.

Er word nog steeds gevochten in Afghanistan! Door het verzet genaamd The National Resistance Front (NRF) onder leiding van Ahmad Massoud de zoon van Ahmad Shah Massoud. Zijn vader ‘de leeuw van Panjshir’  kwam twee dagen voor 9/11 door een zelfmoordaanslag van waarschijnlijk Al Qaida om het leven.

De strijders van het NRF zijn veelal militairen van het Afghan National Army. Het Afghaanse leger waar coalitietroepen zij aan zij tegen de Taliban mee vochten en zelfs verantwoordelijk waren voor hun training. Zij verzetten zich hevig in de Panjshir vallei ten noorden van Kabul. De Taliban heeft zelfs al aangeboden de strijd te staken en Panjshir met rust te laten, ALS ze het Taliban regime in Afghanistan erkennen.

Daar waar Oekraïne vanuit alle hoeken en gaten gesteund word, worden de mensen die vertrouwen in ons hadden voor een betere toekomst in Afghanistan, keihard in de steek gelaten. Niet alleen door onze politiek leiders wereldwijd, maar ook door de media. Wil je een artikel vinden over verzet in Afghanistan moet je wel heel goed zoeken wil je wat vinden.

Ik vind dan ook dat wij de NRF als coalitie moeten steunen en erkennen, want wij zijn als een dief in de nacht vertrokken en hebben alle bewapening en middelen waar de Taliban nu over beschikken, voor deze terroristen achtergelaten.

Laat onze offers niet voor niks zijn geweest.

Interview Ahmed Massoud van 23 mei 2022

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DutchEnglishPashtoPersian